2.- 6. luokkalaisten kokemuksia Lukumummi ja -vaari -toiminnasta - Karvonen, Mea (2014)
Tämän tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää, minkälaisia kokemuksia 2. – 6. luokkalaisilla on ollut Niilo Mäki Instituutin Lukumummi ja -vaari –toiminnasta. Tutkimuksen aineisto kerättiin yksilöhaastatteluina ja aineisto analysoitiin fenomengrafisella tutkimusotteella. Lasten kokemukset jakautuivat seuraaviin alakategorioihin: lukeminen lukutuokioiden aikana, lukemisen kehittyminen, sosiaalinen kanssakäyminen lukumummien ja -vaarien kanssa, poissaolo tunneilta lukutuokioiden aikana, muu toiminta ja lukupaikka.