The role of teaching experience in the use of authentic materials in EFL teaching - Peltola, Marianne (2014)
Autenttisten materiaalien käyttö vieraiden kielten opetuksessa on ollut kielitieteellisen tutkimuksen kiinnostuksen kohteena jo vuosikymmenien ajan. Tutkimus on kuitenkin pääasiassa painottunut autenttisuuden käsitteen määrittelyyn ja autenttisten materiaalien hyötyihin. Erityisesti opettajien autenttisten materiaalien käyttöä ja koulutuksen sekä opetuskokemuksen vaikutusta opetusmateriaalien valintaan on tutkittu hyvin vähän. Tällainen tutkimus on kuitenkin erityisen tärkeää, kun halutaan selvittää kieltenopettajien saaman koulutuksen sekä kokemuksen mahdollista vaikutusta kielten opetuksessa tehtäviin valintoihin.