Language acquisition through interaction between gamers in digital gaming environments - Mäki-Kuutti, Matias (2014)
Internetin kautta pelattavat moninpelit tarjoavat monenlaisia mahdollisuuksia harjoitella Englannin kielitaitoa, sekä käyttää sitä hyväksi erilaisissa kommunikointitilanteissa. Pelien hyötyä kieltenoppimisessa on jo jonkin verran tutkittu, mutta tutkimus rajoittuu suurelta osin itse pelien sisältöihin. Lähivuosina internetin kautta pelaaminen yhdessä toisten pelaajien kanssa on yleistynyt, mikä on avannut keskustelua myös pelien interaktiivisuuden vaikutuksista kielitaitoon. Internetissä tapaa usein pelaajia monista erilaisista kulttuureista ja taustoista, mikä rikastuttaa kielikulttuuria sekä mahdollistaa kielenkäytön harjoittelun matalan kynnyksen tilanteissa. Suomalaiset pelaavat internetpelejä suurimmaksi osaksi Englanniksi, sillä se on yleisimpiä peliympäristöissä ymmärrettäviä kieliä.