"Se ois vähän niin kuin katselisi mummoani päivittäin" : nuorten kuurojen käsityksiä ja kokemuksia kuurojenyhdistyksistä sekä yhdistystoiminnasta - Kronqvist, Antti (2014)
Tutkimuksen tarkoituksena on kuvailla nuorten kuurojen käsityksiä kuurojen yhdistyksestä ja yhdistystoiminnasta. Kuurojen yhteisön keskuudessa ilmenee suuri huoli siitä, etteivät nuoret kuurot juuri osallistu yhdistyksen järjestämiin tapahtumiin tai toimintaan. Tutkimuksen tavoitteena on tarkastella nuorten omia näkökulmia kuurojen yhdistyksestä ja tuoda nuorten käsityksiä mukaan keskusteluun.