Claude Debussyn pianomusiikki : näkökulmana kuulijan mielikuvat ja teosten kuvailevat otsikot - Räsänen, Outi (2014)
Musiikki on yksi kommunikaation keino, jonka avulla voidaan välittää viestejä ja merkityksiä kuulijalle. Musiikin kuulijassa herättämät mielikuvat ovat osa musiikillista kommunikaatiota, jossa säveltäjän ilmaisemat asiat välittyvät teoksen avulla kuulijalle. Musiikista puhuttaessa käytetään yleisesti metaforisia mielikuvia, jotka antavat musiikilliseen kokemukseen erilaisen näkökulman kuin analyyttiset kuvaukset.