Internetin liikuntapalveluiden käyttö – sosiaalisuuden näkökulma - Natunen, Laura (2014)
Natunen, Laura Internetin liikuntapalveluiden käyttö – sosiaalisuuden näkökulma Jyväskylä: Jyväskylän yliopisto, 2014, 24 s. Tietojärjestelmätiede, kandidaatin tutkielma Ohjaaja: Kari, Tuomas Tässä kandidaatintutkielmassa tutkittiin Internetin liikuntapalveluita sekä niiden käyttöä sosiaalisuuden näkökulmasta. Tutkielma toteutettiin kirjallisuuskatsauksena, joten tulokset perustuivat aiemmin tehtyihin tieteellisiin julkaisuihin. Tutkielmassa etsittiin vastatusta kolmeen tutkimuskysymykseen: mitä tarkoitetaan Internetin liikuntapalveluilla, mitä tarkoitetaan sosiaalisuudella Internetin liikuntapalveluiden konseptissa sekä vaikuttaako sosiaalisuus Internetin liikuntapalveluiden käyttöön? Internetin liikuntapalveluilla tarkoitetaan yleensä käyttäjälle maksuttomia palveluita, joihin sisältyy mahdollisuus tallentaa harjoitustietoja Internetissä olevaan harjoituspäiväkirjaan. Näitä harjoitustietoja voidaan jakaa palveluun liittyvässä virtuaalisessa yhteisössä, joka mahdollistaa käyttäjien välisen kommunikoinnin sekä toisten tekemien harjoitusten seuraamisen. Sosiaalisuudella Internetin liikuntapalveluissa tarkoitetaan yleisimmin sosiaalista jakamista tai vuorovaikutusta käyttäjän ja palvelun välillä. Virtuaalinen yhteisö ja kommunikointi muiden käyttäjien kanssa palvelun kautta on monille käyttäjille yksi tärkeimmistä syistä käyttää Internetin liikuntapalveluita. Kaikki eivät kuitenkaan koe sosiaalista jakamista yhtä tärkeäksi ja liian suppea yhteisö voikin laskea intoa käyttää Internetin liikuntapalveluiden sosiaalisia ominaisuuksia.