Lasten lukumäärän yhteys pitkäikäisyyteen - Rantala, Essi (2014)
Lisääntymisen ja eliniän välillä vallitsee evolutiivisesti mielenkiintoinen käänteinen yhteys, joka on kiinnostanut tutkijoita jo 1900-luvun alusta lähtien. Kertakäyttöisen ruumiin teorian mukaan ihmisillä on käytössään rajallinen määrä resursseja, jotka ohjautuvat joko lisääntymiseen tai selviytymiseen. Lukuisista tutkimuksista huolimatta saadut tulokset lisääntymisen ja eliniän yhteydestä ovat olleet ristiriitaisia. Tämän tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää, onko lasten lukumäärällä yhteyttä pitkäikäisyyteen, eli vaikuttaako yksilön lapsiluku siihen, selviytyykö hän yli 90-vuotiaaksi.