Laadunvarmistus ketterissä ohjelmistokehitysmenetelmissä - Kulju, Henri (2014)
Kulju, Henri Laadunvarmistus ketterissä ohjelmistokehitysmenetelmissä Jyväskylä: Jyväskylän yliopisto, 2014, 26 s. Tietojärjestelmätiede, Kandidaatin tutkielma Ohjaaja: Makkonen, Pekka Tässä tutkielmassa tarkastellaan laadunvarmistusta ketterissä ohjelmistokehitysmenetelmissä. Ohjelmiston laadunvarmistus on tärkeässä roolissa koko ohjelmiston elinkaaren aikana ja sillä voi olla suuri vaikutus koko ohjelmistoprojektin onnistumiseen. Jos siihen ei kiinnitetä tarpeeksi huomiota, voi tuloksena olla aikataulun viivästyksiä, budjetin ylityksiä sekä huonolaatuista ohjelmistoa. Tutkielmassa esitellään ketteriä menetelmiä yleisellä tasolla, sekä tarkastellaan kahta menetelmää tarkemmin. Nämä menetelmät ovat Extreme Programming( XP) sekä Scrum. Ketterien menetelmien laadunvarmistusta tarkastellaan kahdeksan XP:stä ja Scrumista löytyvän käytänteen avulla. Tutkielmassa käydään läpi näiden käytänteiden hyötyjä, sekä vaikutusta ohjelmiston laatuun. Tutkielma tarjoaa loppupäätelmän siitä miten ketterien menetelmien käytänteet auttavat varmistumaan laadusta sekä siitä, onko ketterissä menetelmissä esiintyvät laadunvarmistuskäytänteet riittäviä. Tutkielman tutkimuskysymykset ovat seuraavat: Kuinka ketterissä menetelmissä voidaan varmistua ohjelmiston laadusta? Ovatko ketterien menetelmien laadunvarmistuskäytänteet riittäviä varmistumaan ohjelmiston laadusta? Tutkimusmenetelmänä käytetään kirjallisuuskatsausta ja tutkielman lähdeaineisto koostuu pääasiassa alaa käsittelevistä tieteellisistä artikkeleista.