Crime, terrorism or nightmare : news representations of the 2011 Norway attacks - Markkula, Sampsa (2014)
Tutkielman tarkoituksena on selvittää vuoden 2011 Norjan terrori-iskun ja sen tekijän Anders Breivikin representaatioita välittömästi iskun jälkeen kahdessa sanomalehdessä, The Daily Telegraph ja The New York Times. Erityisesti keskityn siihen, esitetäänkö iskut terrorismina, rikoksena vai jotenkin muutoin, sekä tekeekö media kytköksiä aiempiin samankaltaisiin tapauksiin ja onko lehtien välillä eroja esitystavassa. Norjan terrori-isku on taustoiltaan ja tapahtumaympäristöltään uniikki, joten vastaavaa tutkimusta ei ole aiemmin tehty.