Kybertekstin siniset meret : kirjatuotteen mahdollisuuksia kybertekstiteorian näkökulmasta - Eirola, Lauri (2014)
Tutkielman tavoitteena on pohtia, millaisilla tavoilla kirjallisuutta ja kirjatuotetta voidaan kehittää vastaamaan muuttuvien kirjamarkkinoiden vaatimuksiin. Tarkoituksena ei ole rakentaa valmista kirjatuotetta vaan tuoda esiin joitakin keinoja, joilla kirjatuotteen mahdollisuuksia voidaan tutkia. Tutkimuskysymys on: "Miten kirjatuotteita voidaan kehittää vastaamaan kirja-alan muutospaineisiin?" Tutkimuskysymyksen alakysymykseksi nousee: "Millaisia kehitetyt kirjatuotteet voisivat olla?"