Laihduttamisen merkityksiä nuorelle aikuiselle : "ei oo ikinä tarkootus olla enää sen kokoonen" - Kimpimäki, Terhi (2014)
Tutkimuksen tarkoituksena oli kuvata ja ymmärtää nuorten aikuisten, joilla oli taustalla vaikea tai sairaalloinen lihavuus, merkityksiä laihduttamisesta. Tutkimukseen osallistui kuusi 22 - 29-vuotiasta henkilöä; neljä naista ja kaksi miestä. Ennen laihduttamista heidän painoindeksinsä(BMI) sijoittuivat välille 34.9 - 48.3 ja haastatteluhetkellä välille 25.9 - 34.7. Laihduttamisen aloittamisesta oli aikaa vuodesta neljään vuotta. Tutkimuksessa käytettiin fenomenologis-hermeneuttista tutkimusmenetelmää ja haastatteluaineisto analysoitiin Giorgin (1985) ja Laineen (2010) nelivaiheisella analyysimenetelmällä.