Painomustetta ja pikseleitä : webnografinen tutkimus e-kirjoihin kohdistuvista asenteista - Keinänen, Minna (2014)
E-kirjoja on Suomessa tutkittu toistaiseksi vähän, ja eritoten lukijoiden kokemuksia ja lukemisen affektiivista puolta käsittelevää kirjallisuutta ei juuri ole. Tämä tutkimus pyrkii selvittämään e-kirjoihin kohdistuvia asenteita suomalaisissa blogikirjoituksissa. Tutkimuskysymys kuuluu: Millaisia asenteita, ennakko-oletuksia ja mielipiteitä e-kirjoihin kohdistuu ja miksi? Analyysi perustuu huomioon siitä, että niin e-kirjoja puolustavat kuin vastustavat perustelevat näkemyksiään kahdesta näkökulmasta: emotionaalisesta ja käytännöllisestä.