Eläimellinen, inhimillinen ja yliluonnollinen : varislintu amerikkalaisessa nykyrunoudessa - Tammela, Hanna (2014)
Tässä pro gradu -tutkielmassa tarkastellaan varislintuja amerikkalaisessa nykyrunoudessa niiden inhimillisyyden, eläimellisyyden ja yliluonnollisuuden kautta. Tutkimusmateriaalina ovat Enid Osbornin ja Cynthia Andersonin toimittama A Bird Black as the Sun: California Poets on Crows & Ravens -runoantologia (2011) sekä Margo Tamezin Raven Eye -runoteos (2007). Tutkimuskohteena ovat materiaalista valikoidut runot, joiden analyysissä hyödynnetään kognitiivisen kirjallisuudentutkimuksen ja ekokritiikin keinoja.