”Sanovat minua hulluksi” : hulluuden määrittyminen, merkityksellistyminen ja nimeäminen Arto Paasilinnan Ulvovassa myllärissä - Tanskanen, Jani (2014)
Tutkimus käsittelee hulluuden määrittymistä, merkityksellistymistä ja nimeämistä Arto Paasilinnan fiktiivisessä romaanissa Ulvova mylläri (1981), jonka päähenkilöä Gunnar Huttusta aletaan pitää hänen kotikylässään hulluna. Tutkimus asettaa kolme hulluutta koskevaa viitekehystä, joiden kautta hulluus voidaan määritellä ja merkityksellistää, ja tarkastelee noiden viitekehysten ilmentymiä romaanissa. Viitekehyksien kautta tutkimus tarkastelee hulluutta poikkeavuutena (1), järjen puutteena tai vajavaisuutena (2) ja mielisairautena (3).