Fitnessurheilijoiden blogit : body fitness kulttuurisena ilmiönä - Heikkinen, Outi (2014)
Tutkimuksessa tarkastellaan body fitness-lajia kulttuurisena ilmiönä fitnessurheilijoiden blogeja aineistona käyttäen. Tavoitteena on luoda kuvaus siitä, mitä tekijöitä lajin alakulttuuriin kuuluu. Lisäksi tavoitteena on selvittää, mihin fitnessblogia käytetään osana lajin harjoittamista. Tutkimusaineisto koostuu kolmen body fitness -lajissa kilpailevan naisen kirjoittamista blogiteksteistä. Ajanjakso, jolta aineisto on kerätty, on lähes vuoden mittainen. Se alkaa jokaisen bloggaajan osalta kilpailupäätöksen julkistamisajankohdasta ja päättyy kuukausi käytyjen kilpailujen jälkeen.