Musteläiskäteksti : sanalliset ja käsitteelliset kuvat Steven Hallin romaanissa The Raw Shark Texts - Lievonen, Sonja (2014)
Tutkimuksen tavoitteena on tarkastella kirjailija Steven Hallin romaanin The raw shark texts (Haiteksti, 2007) kuvallisuutta ja kuvien muodostamisen keinoja ja merkityksiä. Tutkimuksessa perehdytään myös kirjan käsittellisiin tiloihin ja veden metaforisuuteen. Aikaisempi tutkimus tarkastelee Hallin romaania hieman eri näkökulmasta tai vertaillen muihin teoksiin, minkä vuoksi kuvallisuuteen perehtyminen on perusteltua. Tutkimustehtävä jakautuu neljään osaan, joista ensimmäisessä taustoitetaan kokeellista typografiaa kirjallisuudessa. Toisessa osassa tarkastellaan Hallin keinoja hyödyntää kirjaa käsitteellisenä tilana ja kolmannessa teoksen kuvia ja niiden rakennetta. Neljännessä osassa keskitytään veden metaforisuuteen.