Suomalaisen kotitalouden sijoitusvarallisuuden hajauttaminen raaka-ainemarkkinoille - Parta, Peetu (2014)
Tässä Pro Gradu –tutkielmassa tarkastellaan suomalaisen kotitalouden sijoitusvarallisuuden hajauttamista raaka-ainemarkkinoille. Tämä Pro Gradu -tutkielma on luonteeltaan kirjallisuuskatsaus, jonka tarkoituksena on tuoda yhteen aiempi tutkimuskirjallisuus kotitalouksien ja yksityishenkilöiden sijoituskäyttäytymisestä sekä aiemmat tutkimustulokset raaka-ainehajauttamisesta. Tutkielmassa on tarkoitus liittää kotitalouksien kannalta hyödylliseen muotoon aiemmat tieteelliset tutkimustulokset pohdittaessa mahdollisesti tehokkaampia sijoitusallokaatioita nykytilanteeseen verrattuna. Tutkielmassa suoritetaan myös yksinkertainen empiirinen osuus.