Kestävää liikennettä kaupunkiympäristössä : tarkastelu ympäristömyötäisen liikkumisen esteistä Jyväskylässä value-action gap mallin avulla - Karlstedt, Jukka (2014)
Tämän laadullisen tutkimuksen aiheena on liikkumisen green gap-ilmiö, eli kuluttajien ympäristöasenteiden ja kulkutapavalintojen välillä esiintyvä kuilu. Ilmiötä tarkasteltiin Jyväskylän kaupungin asukkaiden ilmastonmuutoksen hillintään ja liikkumisen valintoihin liittyvien näkemysten kautta. Tutkimuksessa selvitettiin, millaiset tekijät osaltaan rajoittavat tai kokonaan estävät kestävien kulkutapamuotojen valintaa Jyväskylän kaupungin sisäisessä liikenteessä. Tässä tutkimuksessa kestävillä kulkutapamuodoilla tarkoitettiin linja-autoilla tapahtuvaa joukkoliikennettä, pyöräilyä sekä kävelyä vastakohtana yksityisautoilulle.