Äänikirja kehittyvänä mediumina : katsaus äänikirjan historiaan, käyttäjäkokemuksiin ja tulevaisuudennäkymiin - Piipponen, Heidi (2014)
Pro gradu -tutkielmassa käsitellään äänikirjan kehitysvaiheita, käyttäjäkokemuksia sekä tulevaisuudennäkymiä. Tutkielmassa äänikirjaa tarkastellaan myös mediumina ja tutustutaan sen tekoprosessin osa-alueisiin. Tavoitteena on luoda katsaus äänikirjan nykyhetkeen ja menneisyyteen, joiden pohjalta tehdään päätelmiä äänikirjan tulevaisuudesta.