Viidesluokkalaisten digitaalisiin medioihin liittyviä käsityksiä ja käyttötottumuksia : "alakoululainen on oikea media-ahmatti" - Jumpponen, Matti (2014)
Koulu ja media ovat yhdessä merkittäviä osallisia lasten ja nuorten arjessa. Jatkuvan kehityksen mukanaan tuomat muutokset viestinnässä ja opetuksessakin asettavat haasteita kouluille. Samalla opettajilta odotetaan vastausta ajan haasteisiin. Mediakasvatus sekä tieto- ja viestintätekniikka ovat tulleet pienin askelin osaksi koulun arkea viime vuosikymmenien aikana. Paljon työtä on tekemättä, jotta mediakasvatus saa kouluissa ja tulevien opettajien koulutuksessa, aseman, joka sille nykykulttuurissa kuuluu.