Poliittisen konsensuksen tuho : Helsingin Sanomien pääkirjoitusten perussuomalaisia käsittelevät diskurssit vuoden 2011 eduskuntavaalien aikaan ja niiden jälkeen - Palmgren, Johannes (2014)
Perussuomalaiset sai suuren voiton vuoden 2011 eduskuntavaaleissa ja puolueen suosio kasvoi gallupeissa jo pitkään ennen vaaleja. Edellisissä vaaleissa vuonna 2007 perussuomalaisten kannatus oli 4,1 prosenttia. Vuonna 2011 kannatus nousi 19,1 prosenttiin. Kasvua oli siis 15 prosenttiyksikköä. Vaalien jälkeen median oli pakko muuttaa suhtautumistaan puolueeseen, koska aikaisemmin marginaalinen ryhmä oli nyt muuttunut vakavasti otettavaksi poliittiseksi voimaksi, yhdeksi neljästä suuresta puolueesta.