Kirjailijabrändi kustannusalan ilmiönä ja Riikka Pulkkisen kirjailijabrändin rakentuminen kirjankansissa - Heinänen, Miia (2014)
Vaikka kirjailijabrändi on kustannusalalla keskeinen ilmiö, tieteellisessä tutkimuksessa sitä on käsitelty hyvin vähän. Tämän tutkimuksen ensimmäinen tutkimuskysymys onkin, millaisena ilmiönä kirjailijabrändi kustannusalaa käsittelevässä kirjallisuudessa nähdään. Toinen tutkimuskysymys on, millaisin keinoin kirjailijan brändiä rakennetaan kirjankansissa, sillä kirjankansia pidetään merkittävänä osana kirjan markkinointia.