Secrets and ethics in Ali Smith's novel The Accidental - Vesterinen, Noora (2014)
Tutkielma käsittelee Ali Smithin (s. 1962) romaania The Accidental (2005, suomennettu 2006 nimellä Satunnainen) salaisuuksien ja etiikan näkökulmasta. Luenta kiertyy teoksen viiden päähenkilön ympärille. Erityistä huomiota kohdistetaan Amberiin, salaperäiseen vieraaseen, joka poikkeaa täysin muista teoksen henkilöhahmoista. Luennan lähtökohtana on ajatus salaisuuksien ja etiikan yhteydestä paitsi romaanin päähenkilöiden maailmassa myös laajemmin. Tutkin, mitä romaani paljastaa salaisuuksien ja etiikan olemuksesta sekä niiden välisistä yhteyksistä.