Psykososiaalista sosiaalityötä paikantamassa : perheneuvolan sosiaalityöntekijöiden näkemyksiä työnkuvastaan - Vehviläinen, Eeva (2014)
Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää perheneuvolan sosiaalityöntekijöiden käsityksiä työnkuvastaan. Tehtävänä on tarkastella millaisia sosiaalityön tehtävät ja roolit ovat perheneuvolatyössä ja millaiseksi sosiaalityön asema osana perheneuvolatyötä määrittyy. Tutkimuksen näkökulma nojaa psykososiaalisen sosiaalityön orientaatioon. Tutkimuksessa haetaan vastausta siihen, määrittyykö perheneuvolatyö psykososiaaliseksi sosiaalityöksi vai määrittävätkö sitä muunlaiset lähestymistavat. Tutkimusaineisto on kerätty ryhmäkeskustelun avulla neljästä eri perheneuvolasta. Tutkimusaineiston muodostaa 25 sosiaalityöntekijän kuvaukset perheneuvolatyöstä. Ryhmäkeskustelut on analysoitu aineistolähtöisen sisällönanalyysin avulla.