Jokainen lause on merkki : novellitulkinta Thomas Pynchonin teoksesta The Crying of Lot 49 - Pesu, Maria (2014)
Tässä tutkielmassa tarkastellaan, kuinka Thomas Pynchonin teosta The Crying of Lot 49 voidaan lukea novellina ja kuinka se sopii yhteen erilaisten novellimääritelmien kanssa. Novelliteorioiden kenttä on rikkonainen ja koostuu useiden teoreetikoiden joskus keskenään ristiriitaisistakin novellimääritelmistä. Tutkielmassa eri novellimääritelmissä mainittuja genrepiirteitä kuten pituutta, yhtenäisyyttä ja lopetuksen merkitystä tarkastellaan lähiluvun keinoin suhteessa The Crying of Lot 49:een.