Häiriönhallinnan haasteet ja niiden ratkaisut monitoimittajaympäristössä - Heikkilä, Riina (2014)
Heikkilä, Riina Häiriönhallinnan haasteet ja niiden ratkaisut monitoimittajaympäristössä Jyväskylä: Jyväskylän yliopisto, 2014, 27 s. Tietojärjestelmätiede, kandidaatintutkielma Ohjaaja: Seppänen, Ville Monet yritykset ulkoistavat nykyään IT-palvelunsa useille eri toimittajille, jotka yhteistyössä monitoimittajaympäristössä tuottavat asiakasyritykselle tämän tarvitsemat IT-palvelut. IT-palveluiden yhteydessä häiriönhallinta on erityisen tärkeää palveluiden toiminnan jatkuvuuden takaamiseksi, joten yritykset joutuvatkin toteuttamaan yhä useammin häiriönhallintaa monitoimittajaympäristössä. Tämä tuo yrityksille haasteita, sillä sekä häiriönhallinta että monitoimittajaympäristö ovat jo itsessään haastavia toteuttaa mahdollisimman tehokkaasti. Tässä tutkielmassa tutkitaan kirjallisuuskatsauksen kautta häiriönhallinnan kriittisimpiä haasteita monitoimittajaympäristössä. Näihin haasteisiin pyritään myös löytämään ratkaisuja kirjallisuudesta. Nämä haasteet ja niiden ratkaisut esitetään yhteenvetona taulukon muodossa. Tutkimuksen tuloksena häiriönhallinnan kriittisimpiä haasteita monitoimittajaympäristössä ovat monimutkaisuus, keskinäinen riippuvuus ja liiketoiminnallisten tavoitteiden saavuttaminen. Tämän tutkielman tavoitteena on auttaa IT-palveluita ulkoistavia yrityksiä ymmärtämään, millaisia haasteita liittyy IT-palveluiden häiriönhallintaan silloin, kun palveluita tuotetaan monitoimittajaympäristössä.