Kirjailija yrittäjänä - Ali-Sisto, Tiina (2014)
Tutkielmani kohteena on kirjailijoiden ja muiden ammattikirjoittajien tulonmuodostus ja elä-mäntyyliyrittäjyys. Tarkoituksena on selvittää löytyykö kirjoittamisen ammattilaisen ja elämän-tyyliyrittäjän arjesta samankaltaisuuksia eli kuinka kirjailijuus ja yrittäjyys sopivat yhteen. Li-säksi tutkin, onko yritystoiminta ammattikirjoittajalle käytännössä toimiva tapa organisoida tu-lonhankinta elämänkokonaisuuteen sopivalla tavalla. Aineistona käytän tulonmuodostuksen osalta useita selvityksiä sekä kirjailijan työtä käsitteleviä tieto- ja kaunokirjallisia teoksia sekä lehtiartikkeleita. Yrittäjyyden osalta keskityn ns. elämäntyyliyrittäjyyteen. Saadakseni käsityk-sen kirjoittamisen alan yritystoiminnasta käytännön tasolla, haastattelin neljää yrittäjää, jotka edustavat kirjoittajuutta laajalti. Merkittävä osa tutkielmaa muodostuu näiden kirjoittamisen ammattilaisen haastatteluista, joista olen hakenut tietoa aineistolähtöistä analyysiä käyttäen.