Avoin viestijonoprotokolla Korpin verkkomaksuissa - Patana, Kari (2014)
Viestijonoilla voidaan ratkaista tilanteita, joissa tiedon tuottajia ja tiedon kuluttajia on useita ja niiden välinen tiedonsiirto pitää saada tehtyä järkevästi. Viestijonoon kuuluu tuottajia, jotka lähettävät viestejä, sekä kuluttajia, jotka tilaavat tietyt ehdot täyttävät viestit itselleen. Viestijonojen avulla voidaan jakaa järjestelmää pienempiin, riippumattomiin osiin tai jakaa kuormaa usean eri käsittelijän kesken. Advanced Message Queuing Protocol (AMQP) on avoin protokolla viestijonojärjestelmän tekemiseen ja RabbitMQ eräs sen 0-9-1 version toteutus. Jyväskylän yliopiston Korppi-järjestelmän ja Payments-verkkomaksujen yhteys on toteutettu RabbitMQ:lla.