Kognition produktiivisten kykyjen yhteinen neuraalinen perusta - Laine, Pauli (2014)
Ihminen pystyy luomaan rajattomasti uutta rajatusta aineistosta. Esimerkiksi rajatulla sanavarastolla voidaan luoda periaatteessa mielivaltaisen pitkiä ja monimutkaisia lauseita joita emme ole koskaan ennen kuulleet tai lukeneet. Sama luovuus pätee moniin muihinkin ihmisen kykyihin musiikista, matematiikkaan, taiteesta työkaluihin. Millään muulla eläinlajilla ei ole tavattu vastaavanlaisia kykyjä. Onko tämä ihmisen rajaton luovuus peräisin yhdestä ainoasta lähteestä?