Markkinointi sosiaalisessa mediassa: blogien hyödyntäminen yrityksen mainonnassa - Massinen, Anni (2014)
Massinen, Anni Markkinointi sosiaalisessa mediassa: blogien hyödyntäminen yrityksen mainonnassa Jyväskylä: Jyväskylän yliopisto, 2014, 31 s. Tietojärjestelmätiede, kandidaatintutkielma Ohjaaja: Koskelainen, Tiina Sosiaalinen media yleistyy ja sen käyttö arkipäiväistyy koko ajan. Yhä useammin myös yritykset käyttävät sosiaalista mediaa markkinointikanavana viestiäkseen asiakkaidensa kanssa. Sosiaalisen median markkinointimahdollisuudet ovat vielä melko tuntemattomia ja sitä ei hyödynnetä yrityksen markkinoinnissa yhtä tehokkaasti, kuin perinteistä mediaa. Tutkielma on toteutettu kirjallisuuskatsauksella ja siinä tutkitaan, kuinka yritys voi hyödyntää sosiaalista mediaa markkinointikanavana. Tutkielmassa perehdytään tarkemmin blogeihin yrityksen mainonnassa. Sosiaalinen media tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet markkinointiin ja yritykset voivat hyödyntää näitä mahdollisuuksia edullisesti ja helposti. Sosiaalisen median luonteen mukaisesti päällimmäiseksi löydökseksi nousivat keskustelut asiakkaiden ja yritysten välillä ja näiden merkitys asiakkaiden sitoutumiseen tuotteeseen ja yritykseen. Yritys voi käyttää mainonnan keinona yhteistyö- tai organisaatioblogia kommunikoidakseen asiakkaiden kanssa ja saadakseen mainonnan kohdennettua halutulle kohderyhmälle.