Verkottuminen sosiaalisessa mediassa ja työllistyvyys - Piippo, Jenni (2014)
Piippo, Jenni Verkottuminen sosiaalisessa mediassa ja työllistyvyys Jyväskylä: Jyväskylän yliopisto, 2014, 30 s. Tietojärjestelmätiede, kandidaatintutkielma Ohjaaja: Moilanen, Panu Sosiaalinen media on suosionsa myötä levittäytynyt yhä isommaksi osaksi jokapäiväistä elämää, ja eri verkkoyhteisöpalveluiden merkitys yksilöiden välisenä vuorovaikutuskanavana on kasvanut. Verkkoyhteisöpalveluilla on nykyään oma vaikutuksensa yksilön elämään myös työllistyvyyden kannalta. Tämä kandidaatintutkielma käsittelee verkottumista sosiaalisessa mediassa ja aihe-alueen suhdetta yksilön työllistyvyyteen. Tutkielmassa keskitytään käsittelemään tiedonkulkua sosiaalisessa mediassa ja sen erityispiirteitä, sekä vertaillaan keskenään verkkoympäristön sosiaalisia suhteita ja reaalimaailman vuoro-vaikutussuhteita. Lisäksi havainnoidaan näiden sosiaalisten suhteiden ja tiedonkulun mahdollisia vaikutuksia yksilön työllistyvyyteen. Tärkeimpänä havaintona tässä tutkielmassa havaittiin sosiaalisen median tehokkuus tiedonvälittäjänä. Sosiaalisella medialla on suosionsa ansiosta hyvät edellytykset toimia tehokkaana tiedonvälityskanavana, ja tietoa voi sen palveluiden avulla levittää helposti laajallekin verkostolle sijainnista riippumatta. Sosiaalinen media mahdollistaa myös laajempien sosiaalisten verkostojen ylläpidon helposti ja kustannustehokkaasti. Näiden tekijöiden ansiosta sosiaalisella medialla on hyvä edellytykset toimia varsinkin tulevaisuudessa yhä tärkeämpänä osana myös rekrytointiprosessia.