Vaatimusmäärittely osana toiminnanohjausjärjestelmän käyttöönottoa: Keino taloudellisen hyödyn parantamiseen? - Rusanen, Lauri (2014)
Rusanen, Lauri Vaatimusmäärittely ERP-järjestelmässä ja sen keinot järjestelmän taloudellisen hyödyn parantamiseksi Jyväskylä: Jyväskylän yliopisto, 2014, 29 s. Tietojärjestelmätiede, kandidaatin tutkielma Ohjaaja: Seppänen, Ville Tässä tutkielmassa selvitetään kirjallisuuskatsauksen avulla, kuinka tulisi toteuttaa vaatimusmäärittely toiminnanohjausjärjestelmässä, jotta sen taloudelliset hyödyt olisivat mahdollisimman suuret. Toiminnanohjausjärjestelmä-projektit epäonnistuvat usein ja eivät vastaa tilaajan odotuksia. Tutkielmassa tutkitaan aihetta yrityksen tulokselle tärkeiden prosessien, taloudellisten menestystekijöiden, ja vaatimusmäärittelyn näkökulmasta. Lisäksi tutkielmassa huomioidaan näiden tekijöiden suhde käyttöönoton onnistumiseen. Tämän tutkimuksen tarkoituksena on osoittaa yrityksen taloudellisten tekijöiden tärkeys toiminnanohjausjärjestelmän vaatimusmäärittelyssä ja niiden tärkeys valmiin järjestelmän taloudellisten hyötyjen kannalta. Tutkimuksen oletuksena on, että taloudellisia tekijöitä vaatimusmäärittelyn avulla huomioimalla saadaan tulokseksi taloudellista hyötyä tuottava toiminnanohjausjärjestelmä. Tutkimuksen tuloksena syntyi malli, joka osoittaa kuinka on tärkeää määritellä yrityksen taloudelliset menestystekijät ennen toiminnanohjausjärjestelmäprojektin aloittamista sekä suorittaa vaatimusmäärittely huolellisesti käyttäen tavoitepainotteista vaatimusmäärittely menetelmää.