Sosiaalisten vaikutusten arvioinnin tehostaminen maakuntakaavoituksessa - Tupala, Anna-Kaisa (2014)
Maakuntakaavoitus on maankäytön suunnittelun yleispiirteisin taso. Maakuntakaavoitusta ohjaavat Maankäyttö- ja rakennuslaissa määrätyt kriteerit sekä maakunnan omat kehittä-missuunnitelmat. Kaavoituksessa on huomioitava myös yhteisöihin kohdistuvat vaikutukset eli sosiaaliset vaikutukset. Tässä tutkimuksessa etsittiin toimivia ja hyödyllisiä menetelmiä niiden arvioimisen parantamiseksi. Aiempia tutkimuksia sosiaalisten vaikutusten arvioinnista maakuntakaavoituksessa ei ole Suomessa tehty.