Verkkokauppa ostoympäristönä : verkkokaupan hyödyt ja haasteet kuluttajan näkökulmasta - Hevosmaa, Laura (2014)
Hevosmaa, Laura Verkkokauppa ostoympäristönä: Verkkokaupan hyödyt ja haasteet kuluttajan näkökulmasta Jyväskylä: Jyväskylän yliopisto, 2014, 27 s. Tietojärjestelmätiede, kandidaatin tutkielma Ohjaaja: Salo, Markus Tässä kandidaatin tutkielmassa on aiempaan kirjallisuuteen pohjautuen tarkasteltu verkkokauppaa ostoympäristönä sekä koottu verkkokaupan positiivisia ja negatiivisia erityispiirteitä kuluttajan näkökulmasta verrattuna kivijalkakauppaan. Verkkokaupan erityispiirteet ovat asioita, jotka kuluttaja kokee uusiksi verkkokauppaympäristössä verrattuna perinteiseen fyysisessä ympäristössä toimivaan kivijalkakauppaan. Tutkielman tavoitteena on kartoittaa kirjallisuudessa esiintyviä erilaisia kuluttajalle positiivisia valossa näyttäytyviä verkkokaupan hyötyjä ja negatiivisesti näyttäytyviä verkkokaupan haasteita sekä koota niitä yhteen järkeväksi kokonaisuudeksi. Koonnista on hyötyä kuluttajalle itselleen oman verkko-ostokäyttäytymisen tunnistamisessa, mutta myös yrityksille, jotka toimivat verkkokaupan alalla. Mitä paremmin yritykset tiedostavat oman vahvuutensa ja heikkoutensa kuluttajien silmissä, sen helpompaa on strategisen liiketoiminnan harjoittaminen sekä verkkokaupan kehittäminen ja ylläpitäminen. Tutkielmassa esitellyt kuluttajalle tärkeimmät hyödyt liittyvät erityisesti verkkokaupan saatavuuteen ja verkkokauppojen monipuoliseen tarjontaan. Keskeisimmät haasteet puolestaan liittyvät pääasiassa kuluttajan kokemaan riskiin verkko-ostostentekoa kohtaan sekä kuluttajan kokemaan luottamuksen puutteeseen verkkokauppaa kohtaan. Tutkielman yhtenä tuloksena voidaan todeta, että kokoavaa ja kartoittavaa tutkimusta verkkokaupan hyödyistä ja haasteista on aiemmin tehty vähän, vaikka yksittäisiä hyötyjä ja haasteita onkin tutkittu paljon. Tutkielmassa käytetyistä lähteistä löytyneet positiiviset ja negatiiviset erityispiirteet kuitenkin toistuvat samankaltaisina artikkelista toiseen hieman eri nimillä lähteestä riippuen. Tietyt erityispiirteet ovat siis selkeästi eroteltavissa, mutta ei ole olemassa täysin yhtenäistä käsitteistöä verkkokaupan positiivisille ja negatiivisille erityispiirteille.