Selviytymiskeinojen ja työn hallinnan tunteen yhteydet hyvinvointiin : ryhmittäinen vertailu matalan ja korkean työstressin tilanteessa - Juvonen, Liisa; Laine, Erika (2014)
Tutkimuksessa tutkittiin selviytymiskeinojen ja työn hallinnan tunteen yhteyksiä hyvinvointiin. Yhteyksiä vertailtiin myös matalan ja korkean työstressin tilanteissa. Tutkimus toteutettiin ”Työn ja perheen yhteensovittamisen hallintastrategiat ja -keinot työhyvinvoinnin tukipilareina” -tutkimus- ja kehittämishankkeessa kerätyn aineiston pohjalta. Aineisto kerättiin vuosina 2009–2011 Palvelualojen ammattiliiton (Pam) ja Sosiaali- ja terveysalan ammattiliiton (Tehy) jäseniltä kyselylomakkeilla. Kyselytutkimukseen osallistui yhteensä 2756 vastaajaa (Pam n=1037, Tehy n=1719). Hyvinvoinnin mittarina käytettiin stressioireiden määrää, joihin kuului erilaisia psyykkisiä ja fyysisiä oireita. Selviytymiskeinoista tutkittiin tilanteen muuttamista, joka edusti ongelmasuuntautuneita keinoja sekä oireiden vähentämistä, joka puolestaan edusti tunnesuuntautuneita keinoja. Työn hallinnan tunne tarkoitti tässä tutkimuksessa työntekijän subjektiivista kokemusta vaikutusmahdollisuuksista omassa työssään. Työstressiä mitattiin työn määrällisten vaatimusten avulla. Menetelmänä käytettiin hierarkkista regressioanalyysia. Ensiksi tutkittiin selviytymiskeinojen ja sitten työn hallinnan tunteen vaikutuksia hyvinvointiin. Sen jälkeen verrattiin, kumpi on tärkeämpi hyvinvointia selittävä tekijä. Seuraavaksi tutkittiin selviytymiskeinojen ja työn hallinnan tunteen yhdysvaikutuksia hyvinvointiin. Lopuksi näitä yhteyksiä verrattiin matalan ja korkean työstressin ryhmissä.