"Ei se ollukaan niin vaikee" : nuorten pianistien kokemukset nykymusiikkikappaleesta ennen opetteluprosessia ja sen jälkeen - Kaipiainen, Santeri (2014)
Työssäni tutkin, millaisia vaikutuksia länsimaisen taidemusiikin jatkumosta kumpuavan, modernistisen estetiikan vaikutuksen läpikäyneen nykymusiikkikappaleen harjoittelemisella on soittajien kokemuksiin kyseisestä kappaleesta. Tutkimus keskittyy nuoriin klassisen pianon perusopetuksen oppilaisiin, pohjautuen tutkimuskirjallisuuteen musiikkimausta ja sen muodostumisesta, musiikin ja soittamisen merkityksellisyydestä, opetuksen vaikutuksesta musiikkimakuun sekä henkilökohtaisiin nykymusiikin oppimis- ja opetusprosessien kuvauksiin.