Maalaisliiton/Keskustan kunta ja kuntalaisuus liikkeessä? : käsitehistoriallinen näkökulma Maalaisliiton/Keskustan kuntapoliittisiin asiakirjoihin 1948-2008 - Rusanen, Juha-Pekka (2014)
Tutkimukseni tarkoituksena on selvittää, mikä on Maalaisliiton/Keskustan kunta- ja kuntalaisuuskäsitys. Tarkastelen työssäni kunnan ja kuntalaisuuden saamia merkityksiä käsitehistoriallisesta näkökulmasta. Tutkimukseni teoriatausta rakentuu Reinhart Koselleckin ajatuksiin käsitehistoriasta. Pro-gradu tutkielman aineisto koostuu Maalaisliiton/Keskustan kuntapoliittisista ohjelmista.