The world is your oyster! : a material package for teaching handcrafts through CLIL - Ahvenainen, Anna-Maarit (2014)
Globalisoituvassa, verkottuvassa ja monikulttuuristuvassa maailmassa kyky kommunikoida vierailla kielillä ja kulttuurien tuntemus muuttuvat yhä tärkeämmiksi taidoiksi, joita myös suomalaisen koulun on kyettävä välittämään oppilaille. Eräs lähestymistapa tämän tavoitteen toteuttamiseksi on Content and Language Integrated Learning eli CLIL, jonka mukaisessa opetuksessa keskitytään sekä käytetyn vieraan kielen että käsiteltävänä olevan oppiaineen sisällön oppimiseen. CLIL mahdollistaa vieraan kielen käytön paitsi oppimisen kohteena, myös sen välineenä, mikä kasvattaa oppilaiden kommunikaatiotaitoja ja motivaatiota kielen oppimiseen.