Maahanmuuttajakattojärjestöt yhteiskunnallisina vaikuttajina : järjestöjen kokemukset vaikutusmahdollisuuksistaan - Seppälä, Matleena (2013)
Tutkielman tavoitteena on selvittää, miten maahanmuuttajakattojärjestöissä koetaan niiden yhteiskunnalliset vaikutusmahdollisuudet. Tutkimustehtävää lähestytään poliittisen mahdollisuusrakenteen ja resurssien mobilisaation teoretisoinnin näkökulmasta. Poliittisen mahdollisuusrakenteen avulla on mahdollista analysoida institutionaalisia ja diskursiivisia ja resurssien mobilisaation avulla organisatorisia rakenteita, jotka mahdollistavat ja rajoittavat yhteiskunnallista vaikuttamista. Lisäksi kehystämisen prosessi on osa teoreettista viitekehystä, sillä rakenteita ei ole olemassa sellaisenaan, vaan ne ovat riippuvaisia toimijan tulkinnasta. Tutkielman metateoreettinen lähestymistapa on siten konstruktivistinen strukturalismi, joka kuuluu osaksi sosiaalisen konstruktionismin teoriaperinnettä.