Henkilöstöjohtamisen tietojärjestelmät kommunikoinnin kehittäjinä muuttuvassa työympäristössä - Tuomainen, Pauliina (2014)
Henkilöstöjohtamisen tietojärjestelmät sisältävät paljon tietoa, jota koostetaan uudeksi tiedoksi. Tämä kirjallisuuskatsauksena toteutettu kandidaatintutkielma tutki henkilöstöjohtamisen tietojärjestelmien roolia kommunikoinnin kehittäjinä muuttuvassa työympäristössä. Koska yleinen työympäristö arvostaa innovaatioita ja edellyttää jatkuvaa kehittymistä, tulee tietojärjestelmien tukea sitä. Tietojärjestelmien ja henkilöstötyön rooli onkin muuttunut hallinnoinnista johtamiseen. Tutkimuksissa huomattiin, että menestyksekkäintä henkilöstötyötä on pitkäjännitteinen, motivointiin panostava ja osaamista arvostava henkilöstöjohtaminen. Kaikilla näillä osa-alueilla henkilöstöjohtamisen tietojärjestelmä on hyvä työkalu, kunhan se on toteutettu tarkoituksen mukaisesti.