Luonto ja eläimet Eija-Liisa Ahtilan teoksessa Tänään - Sivonen, Pauli (2014)
Sivuttukielmassa käsitellään taiteilija Eija-Liisa Ahtilan kolmikanavaista videoinstallaatiota Tänään (1996–1997). Erityisesti pohditaan teoksesta avautuvia käsityksiä luonnosta ja eläimistä. Taustaksi tutkimukselle esitellään videoinstallaatioiden kehitystä taidemuotona 1990-luvun lopulla sekä erityisesti Eija-Liisa Ahtilan tapoja käyttää monikuvainstaalaatiota taiteensa välineenä. Myös Ahtiloan tuotannossa olennaiset käsitteet aika, paikka ja subjekti tulevat myös kytketyiksi tutkimukseen.