Omahoitajan ja omaisen välinen vuorovaikutussuhde - Savolainen, Esteri (2014)
Tämän pro gradu -tutkielman aiheena oli omahoitajan ja omaisen välinen vuorovaikutussuhde, joka toteutuu ympärivuorokautista hoitoa tarvitsevien iäkkäiden ihmisten hoitokodissa. Tavoitteena oli kuvailla ja ymmärtää omahoitajan ja omaisten välisen vuorovaikutussuhteen ominaispiirteitä ja vuorovaikutussuhteeseen kohdistuvia odotuksia ja toiveita. Tutkimus oli laadullinen ja sen aineisto kerättiin haastattelemalla kuutta omahoitajaa ja kuutta omaista. Haastattelut olivat muodoltaan yksilöteemahaastatteluja, ja ne analysoitiin laadullisen aineiston luokittelumallin mukaisesti.