Kollokaatiot ja sanasto Erkki Laatikaisen kolumneissa - Isokääntä, Tarja (2014)
Tarkastelen maisterintutkielmassani sanomalehti Keskisuomalaisen pitkäaikaisen päätoimittajan Erkki Laatikaisen persoonallista kielenkäyttöä. Laatikaisen viikoittaiset kolumnit ovat tunnettuja valtakunnallisestikin, paitsi siitä, että hän ottaa mieluusti kantaa ajankohtaisiin aiheisiin niin myös siitä, että hänen tyylinsä on hyvin tunnistettava. Maisterintutkielmassani haluankin selvittää, mitkä teksteistä tekee ”laatikaismaisia”. Tarkoitukseni on selvittää, mikä Laatikaisen kollokaatioissa eli sanayhdistelmissä on erityistä sekä mikä hänen sanastostaan tekee tunnistettavan. Kollokaatioiden lisäksi esittelen yhdyssanojen ja sanaliittojen muodostusta sekä hänen sanastonsa tyypillisiä tyylipiirteitä.