Tieto- ja viestintäteknologia ikääntyvässä yhteiskunnassa - Ikonen, Piia (2014)
Samalla kun tieto- ja viestintäteknologia levittäytyy yhä useammille elämänalueille, väestö ikääntyy voimakkaasti. Tämän tutkielman tavoitteena on selvittää, kuinka tieto- ja viestintäteknologia sopii ikääntyvään yhteiskuntaan. Perinteisesti ikääntyvien tieto- ja viestintäteknologian käyttöä tutkitaan tietoyhteiskunnan näkökulmasta ja tutkimusta motivoi tavoite lisätä ikääntyvien tieto- ja viestintäteknologian käyttöä. Tässä tutkimuksessa tietoyhteiskunnan sijaan väestön ikääntyminen toimii viitekehyksenä tutkittaessa ikääntyvien ja tieto- ja viestintäteknologian välistä suhdetta.