Les constructions clivées dans les travaux écrits d'étudiants de français - Väänänen, Hertta; Piilola, Eveliina (2014)
Työn tavoitteena on tutkia erään ranskalle tyypillisen kielioppirakenteen käyttöä Suomessa. Tutkimme, kuinka ranskan kielen opiskelijat käyttävät kirjallisissa tuotoksissaan rakennetta nimeltään phrase clivée. Tutkittavat työt ovat Tampereen, Helsingin ja Jyväskylän yliopistoissa vuosina 1999–2013 toteutettuja kandidaatintutkielmia ja pro gradu- töitä. Tutkimukseen kerättiin yhteensä 129 työtä, jotka ovat kaikki saatavilla verkossa.Käytimme tutkimukseen ainoastaan verkkoaineistoa, koska näin aineisto oli helpommin koottavissaja analysoitavissa.