La guerre et le thème du pacifisme dans le scénario du film Hiroshima mon amour - Torikka, Leena (2014)
Tarkoituksena on tutkia sotaa ja pasifismin teemaa käsikirjoituksessa, jonka Marguerite Duras laati Alain Resnais’n ranskalais-japanilaiseen elokuvaan Hiroshima mon amour (1959). Tutkielma perustuu varsinaiseen käsikirjoitukseen eli päähenkilöiden dialogeihin ja Duras’n näyttämöohjeisiin ja selityksiin. Lisäksi otamme huomioon kirjailijan autenttiset selvitykset päähenkilöistä (ELLE ja LUI), tapahtumista ja keskeisistä paikoista (Hiroshima ja Nevers).