Simulations of CERN to Pyhäsalmi neutrino experiments with GLoBES - Vihonen, Sampsa (2014)
Pitkän kantaman neutriino-oskillaatiotutkimus on siirtymässä uuteen aikaan tehokkaampien neutriinosuihkujen myötä. Viimeisimmät analyysit erilaisien neutriinokokeiden mittaustuloksista ovat rajanneet kolmen neutriinon järjestelmän oskillaatioita kuvaavan PMNS - matriisin parametriarvioita entistäkin tarkemmiksi, ja jopa θ13 > 0 -tulos on ensi kertaa todennettu reaktoridatasta. Kehitteillä olevien neutriinosuihkujen tavoitteena on saavuttaa tulevaisuudessa usean GeV:n energian mahdollistaen aiemmin ratkaisemattomien kysymysten kuten massahierarkiaongelman ja mahdollisen CP-symmetriarikon tutki- misen.