Kuntapäättäjän rooli aluekehitystyössä : foucault'lainen tarkastelu - Kärkkäinen, Anniina (2014)
Tutkimuksen tavoitteena on selvittää kunnan poliittisen johdon eli kunnanvaltuutettujen roolia aluekehitystyössä. Aluekehitysprosessia tarkasteltaessa voidaan todeta, että ohjelmaperusteisen aluepolitiikan kaudella kehittämistyön poliittinen ulottuvuus liittyy aluekehitystä ohjaavien strategioiden laatimisvaiheeseen. Strategiaprosessissa kansantahtoa edustavat kunnanvaltuutetut – näin ollen kuntapäättäjien roolia aluekehitystyössä tarkasteltaessa on mahdollista arvioida demokratian toteutumista siinä.