La critique des fautes d’orthographe dans les forums Internet - Halmela, Tiia (2014)
Tämän työn tarkoituksena oli tutkia sitä, miten ihmiset kritisoivat kielioppivirheitä ranskalaisilla keskustelupalstoilla. Korpus koostui 13 erilaisesta ranskankielisestä foorumista, joista valittiin sattumanvaraisesti 103 kommenttia koskien oikeinkirjoitusvirheitä. Kommentit jaettiin kolmeen kategoriaan: positiiviseen, negatiiviseen ja neutraaliin kritiikkiin. Tutkimme, millaista kritiikkiä palstoilla on eniten, millaisia sanoja ihmiset käyttävät antaessaan kritiikkiä ja mikä on heidän yleinen suhtautumistapansa kirjoitusvirheisiin Internetin keskustelupalstoilla. Tarkoituksena oli osoittaa oikeinkirjoituksen merkitys ihmisille.