Les motivations et les objectifs des étudiants adultes pour apprendre le français - Päivinen, Maria (2014)
Tässä tutkimuksessa tarkasteltiin ranskan aikuisopiskelijoiden motivaatiota ja ranskan opintoja koskevia tavoitteita. Pyrimme selvittämään, mitä eri motiiveja opiskelijoilla on ranskan opiskelua koskien ja sitä, onko näillä motiiveilla vaikutusta heidän tavoitteisiinsa. Tutkimme myös taustatekijöiden vaikutusta opiskelumotivaatioon liittyen. Viitekehyksenä käytettiin aikaisempaa tutkimusta aikuisopiskelusta, opiskelumotivaatiosta sekä motivaatiosta yleisesti. Käyttämämme malli motivaation luokittelemiseksi perustuu etenkin Edward L. Decin tutkimuksiin sisäisestä ja ulkoisesta motivaatiosta.